Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Κρητικά χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε

Κρητικά χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε

Η Κρήτη δεν έχει μόνο όμορφες παραλίες και ζωντανές πόλεις, αλλά και παραδοσιακά χωριά που κρύβουν την αυθεντική ψυχή του νησιού.

Για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πραγματική κρητική ζωή, η επίσκεψη σε χωριά όπως το Αρκαλοχώρι, τα Ανώγεια και η Κριτσά προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να βυθιστείτε στις τοπικές παραδόσεις και τον κρητικό τρόπο ζωής.

Το Αρκαλοχώρι, που βρίσκεται στην ενδοχώρα από το Ηράκλειο, συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την πλούσια ιστορία. Εδώ, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του χωριού, να επισκεφθείτε παραδοσιακά καφενεία και να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές. Οι κάτοικοι είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους, υποδέχονται τους επισκέπτες με ανοιχτή αγκαλιά και προσφέρουν την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για την καθημερινή τους ζωή και τις παραδόσεις τους.

Τα Ανώγεια, ένα από τα πιο διάσημα χωριά της Κρήτης, φημίζονται για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά τους και την αγάπη των ντόπιων για τη μουσική και το χορό. Τα τοπικά φεστιβάλ είναι γεμάτα με παραδοσιακή κρητική μουσική και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά προϊόντα όπως τυρί και μέλι. Κάντε μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια και γνωρίστε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις πλούσιες παραδόσεις του χωριού.

Η Κριτσά, που βρίσκεται κοντά στον Άγιο Νικόλαο, είναι ένα άλλο στολίδι που αξίζει να εξερευνήσετε. Αυτό το γοητευτικό χωριό είναι γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική του και τη ζωντανή κοινότητα χειροτεχνών. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την εκπληκτική εκκλησία της Παναγίας Κερά, με τις αξιοσημείωτες τοιχογραφίες της, και να περιπλανηθούν στα στενά δρομάκια με τα καταστήματα που πωλούν χειροποίητες κατασκευές και υφάσματα. Η φιλόξενη ατμόσφαιρα της Κριτσάς την καθιστά ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε τον τοπικό πολιτισμό και τη φιλοξενία.

Επισκεφθείτε τα χωριά της Κρήτης για να ανακαλύψετε την αυθεντική πλευρά του νησιού και να απολαύσετε την αληθινή κρητική φιλοξενία. Στα ομαδικά μας ξενοδοχεία, θα βρείτε την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε αυτά τα γοητευτικά χωριά και να ζήσετε αξέχαστες στιγμές.