Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Τα πιο γραφικά μονοπάτια και θαύματα της Κρήτης

Τα πιο γραφικά μονοπάτια και θαύματα της Κρήτης

Η Κρήτη είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, προσφέροντας εκπληκτικά τοπία ιδανικά για πεζοπορία και υπαίθριες περιπέτειες.

Με το ποικιλόμορφο έδαφός της, το νησί διαθέτει μαγευτικά βουνά, βαθιά φαράγγια και όμορφα φυσικά καταφύγια.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς πεζοπορίας είναι το φαράγγι της Σαμαριάς, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αυτή η μαγευτική διαδρομή 16 χιλιομέτρων σας οδηγεί μέσα από πανύψηλους βράχους και πλούσιο πράσινο, καταλήγοντας στο γραφικό χωριό Αγία Ρουμέλη. Ο περίπατος προσφέρει εκπληκτική θέα και την ευκαιρία να εντοπίσετε την τοπική άγρια ζωή.

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε είναι το φαράγγι της Ίμβρου, το οποίο είναι λιγότερο πολυσύχναστο αλλά εξίσου όμορφο. Η πεζοπορία 8 χιλιομέτρων εδώ είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και εκπληκτικό τοπίο, με στενά μονοπάτια και δραματικούς βραχώδεις σχηματισμούς.

Για όσους ενδιαφέρονται για παράκτιες πεζοπορίες, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Μεγάλων Αποστάσεων Ε4 διατρέχει τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης, προσφέροντας εκπληκτική θέα στο Λιβυκό Πέλαγος. 

Μην χάσετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την παραλία Ελαφονήσι, γνωστή για τη ροζ άμμο και τα καθαρά νερά της, τα οποία είναι ιδανικά για ένα δροσιστικό μπάνιο μετά από μια πεζοπορία.

Είτε είστε έμπειρος πεζοπόρος είτε απλά αναζητάτε μια γραφική βόλτα, τα φυσικά θαύματα της Κρήτης θα σας αφήσουν με δέος!