Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Συμβουλές ψηφιακής αποτοξίνωσης για αναζωογονητικές διακοπές

Συμβουλές ψηφιακής αποτοξίνωσης για αναζωογονητικές διακοπές

Στον ταχύτατο, υπερ-συνδεδεμένο κόσμο μας, είναι εύκολο να νιώθετε καταβεβλημένοι από τον συνεχή καταιγισμό μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδοποιήσεων και ενημερώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να επαναφορτιστούμε δεν είναι να προσθέσουμε περισσότερα πράγματα στο πιάτο μας, αλλά να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αποσυνδεθούμε εντελώς από τον ψηφιακό κόσμο. 

Όταν βρίσκεστε στον παράδεισο της Κρήτης, περιτριγυρισμένοι από την ομορφιά της φύσης και τη ζεστασιά του μεσογειακού ήλιου, είναι η τέλεια ευκαιρία να ξεκινήσετε μια ψηφιακή αποτοξίνωση. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αναζωογονητικές διακοπές σας:

Θέστε όρια: Καθορίστε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα κατά τις οποίες θα ελέγχετε το τηλέφωνο ή το email σας και τηρήστε τις. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να ενημερωθείτε γρήγορα για τυχόν σημαντικά μηνύματα, και στη συνέχεια απομακρύνετε τις συσκευές σας και επικεντρωθείτε στο να είστε παρόντες στη στιγμή.

Αγκαλιάστε τις δραστηριότητες εκτός σύνδεσης: Εκμεταλλευτείτε όλες τις απίστευτες εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Κρήτη, από πεζοπορία σε γραφικά τοπία μέχρι γευσιγνωσία της τοπικής κουζίνας σε γοητευτικές ταβέρνες. Η ενασχόληση με δραστηριότητες εκτός σύνδεσης όχι μόνο θα σας διασκεδάσει, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας.

Δημιουργήστε ζώνες χωρίς τεχνολογία: Ορίστε ορισμένους χώρους του καταλύματός σας ως ζώνες χωρίς τεχνολογία, όπως το υπνοδωμάτιο ή η τραπεζαρία. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγχετε συνεχώς τις συσκευές σας και θα σας ενθαρρύνει να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε χωρίς περισπασμούς.

Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα: Αφιερώστε χρόνο κάθε μέρα για να εξασκήσετε διαλογισμό ενσυνειδητότητας ή γιόγκα, εστιάζοντας στην αναπνοή σας και τις αισθήσεις στο σώμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας και να μειώσετε το άγχος, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πλήρως την εμπειρία των διακοπών σας.

Αποσυνδέοντας την πρίζα στον παράδεισο και αγκαλιάζοντας μια ψηφιακή αποτοξίνωση, δεν θα επιστρέψετε στο σπίτι σας μόνο ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι, αλλά και με μια ανανεωμένη αίσθηση διαύγειας και προοπτικής. Προχωρήστε λοιπόν, απενεργοποιήστε τις συσκευές σας και βυθιστείτε στην ομορφιά της Κρήτης. Το μυαλό, το σώμα και η ψυχή σας θα σας ευγνωμονούν γι' αυτό.