Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Πώς να απολαύσετε το Ηράκλειο σαν ντόπιος

Πώς να απολαύσετε το Ηράκλειο σαν ντόπιος

Για να βυθιστείτε πραγματικά στο Ηράκλειο, το να βγείτε από την πεπατημένη και να ζήσετε την πόλη σαν ντόπιος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακολουθούν μερικές εμπιστευτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το Ηράκλειο πέρα από τα τυπικά τουριστικά αξιοθέατα.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια επίσκεψη στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου. Αυτός ο πολυσύχναστος κόμβος είναι το μέρος όπου οι ντόπιοι ψωνίζουν φρέσκα προϊόντα, μπαχαρικά και παραδοσιακά είδη. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τοπικά τυριά, ελιές και αλλαντικά. Μη χάσετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους πωλητές και να ανακαλύψετε τοπικές σπεσιαλιτέ.

Για αυθεντική κρητική κουζίνα, κατευθυνθείτε σε οικογενειακές ταβέρνες μακριά από τις κύριες τουριστικές περιοχές. Ρωτήστε για τα αγαπημένα πιάτα των ντόπιων που προσφέρουν παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα από φρέσκα, τοπικά προμηθευόμενα υλικά. Απολαύστε ένα χαλαρό γεύμα με σπεσιαλιτέ όπως μουσακά, ντάκο και φρεσκοψημένα θαλασσινά.

Περιπλανηθείτε στα λιγότερο γνωστά δρομάκια του Ηρακλείου. Αυτά τα γοητευτικά δρομάκια είναι γεμάτα με μπουτίκ καταστήματα, ζεστά καφέ και ιστορικά κτίρια. Η εξερεύνηση αυτών των κρυφών γωνιών θα σας δώσει μια γεύση της τοπικής ζωής και ιστορίας.

Αν η επίσκεψή σας συμπίπτει με τοπικά φεστιβάλ ή εκδηλώσεις, φροντίστε να συμμετάσχετε. Είτε πρόκειται για μια γιορτή φαγητού, μια τοπική μουσική εκδήλωση ή μια θρησκευτική γιορτή, η συμμετοχή σας θα σας δώσει μια αυθεντική γεύση από τις κρητικές παραδόσεις και το κοινοτικό πνεύμα.

Ακολουθώντας αυτές τις μυστικές συμβουλές, θα ζήσετε το Ηράκλειο σαν πραγματικοί ντόπιοι και θα δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές που ξεπερνούν την τυπική τουριστική εμπειρία. Μείνετε στο ξενοδοχείο μας για εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις αυθεντικές εμπειρίες και σε πολλά άλλα.