Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Η τέχνη του

Η τέχνη του "αργού" ταξιδιού στην Κρήτη

Σε έναν κόσμο που συχνά μοιάζει να περιστρέφεται όλο και πιο γρήγορα, υπάρχει μια τέχνη στο να επιβραδύνεις, να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, και πουθενά δεν είναι αυτό πιο εμφανές από ό,τι στο γαλήνιο νησί της Κρήτης.

Εδώ, ανάμεσα στα καταγάλανα νερά της Μεσογείου και την άγρια ομορφιά των τοπίων της, οι ταξιδιώτες καλούνται να αγκαλιάσουν την τέχνη του αργού ταξιδιού.

Τα αργά ταξίδια δεν είναι απλώς η συμπλήρωση των αξιοθέατων της λίστας με τα αξιοθέατα- είναι μια νοοτροπία, ένας τρόπος να βιώνει κανείς έναν προορισμό με πρόθεση και προσοχή. Στην Κρήτη, αυτό σημαίνει να παραμένετε για έναν πρωινό καφέ σε μια γραφική πλατεία ενός χωριού, να αφιερώνετε χρόνο για να συζητήσετε με τους ντόπιους και να απολαμβάνετε τις γεύσεις της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας.

Σημαίνει να περιπλανιέσαι στους αρχαίους ελαιώνες, να νιώθεις τον ήλιο να ζεσταίνει το δέρμα σου και να ακούς το απαλό θρόισμα των φύλλων στο αεράκι. Σημασία έχει να βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, είτε πρόκειται για την εξερεύνηση αρχαιολογικών χώρων είτε για την παρακολούθηση μιας συναυλίας παραδοσιακής μουσικής κάτω από τα αστέρια.

Αλλά ίσως το πιο σημαντικό, το αργό ταξίδι έχει να κάνει με την επανασύνδεση με τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας. Πρόκειται για το να αφήσεις το άγχος της καθημερινότητας και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι παρών σε κάθε στιγμή, είτε παρακολουθείς το ηλιοβασίλεμα πάνω από τη θάλασσα είτε απλά κάνεις μια ήσυχη βόλτα κατά μήκος της ακτογραμμής.

Έτσι, καθώς σχεδιάζετε την επόμενη περιπέτειά σας στην Κρήτη, σκεφτείτε να αγκαλιάσετε την τέχνη του αργού ταξιδιού. Αφιερώστε χρόνο για να βιώσετε πραγματικά όλα όσα έχει να σας προσφέρει αυτό το όμορφο νησί, και ίσως διαπιστώσετε ότι το ίδιο το ταξίδι γίνεται τόσο ικανοποιητικό όσο και ο προορισμός.